Om mig

 Jag heter Eva-Karin Fröberg och jag är frilansande Dekormålare och Attributmakare. Jag arbetar med specialtillverkning, skiss och formgivning av dekorelement och miljöer sedan 1998.


Utbildad på Nordiska Scenografiskolan i Skellefteå1996-98, bodde o arbetade i Stockholm 1998-2008, Abellis Magiska teater, Turteatern, Evenemangsbyrån AB som attributmakare/dekoratör och slutligen på Junibacken som ansvarig för underhåll av utställningsmiljöerna.

2009 flyttade jag hem till Mjällom m familjen och startade eget.


Mina kunder är vanligen teater och museum-där en speciell miljö/scenografi  ska byggas eller ett dekorelement tillverkas, men även utsmyckning av andra offentliga rum som bibliotek, kyrkor, skolor, företag och föreningar förekommer.


Tumlare, noshörningar,runstenar,fonder, slöjor, dansmatta, skyltar, mucklor, fjärilar och stora äpplen- uppdragen är många och varierande.


Jag arbetar i det material som uppdraget kräver trä, textil, acrystal, metall osv


I GALLERIET nedan finns ett utval av  bilder på stort o smått som specialtillverkats och målats genom åren. Hoppas det kan inspirera och bidra till fler roliga lekytor, mässmontrar, entreér och utställningar.


Jag tror på idén om att uppleva med alla sinnen// Eva-Karin